Blog artikelen

2 januari 2020

I SEE MYSELF IN JOY AND LOVE
I KNOW MYSELF, I AM ENOUGH

De afgelopen dagen draaide het om terugkijken op het afgelopen jaar en vooruit kijken naar het nieuwe. Wat wensen we in het nieuwe jaar, wat zouden we willen ontvangen? Wat willen we loslaten en anders doen in het nieuwe jaar?

Maar stel nou eens dat alles precies goed is zoals het is.
Dat het enige wat je hoeft te doen, precies te zijn zoals je nu bent.
Wat als je dat helemaal op waarde zou schatten en jezelf vanuit alle liefde die je maar in je kunt voelen, kunt bekijken...
Te voelen dat je zo geliefd bent, gedragen wordt, volledig veilig bent. En ook nog eens alles in je hebt wat je nodig hebt om te doen wat je moet doen.
Wat als je gewoon vanuit vertrouwen vanaf nu elke dag de stappen zet die je moet zetten om precies daar uit te komen waar je bent bedoeld.
Meegaan met de stroom.

Dat was de boodschap die ik de afgelopen weken keer op keer ontving.

Een liefdevolle moeder Maria keek mij vanuit de toekomst aan tijdens een meditatie. Ze liet me zien dat alles al precies goed is en ik eigenlijk niets hoef na te streven of veranderen. Dat ik me zo mag opstellen in mijn eigen moederschap en ook in mijn werk.

Het niet precies weten hoe en wat, maar wel stappen zetten, durven vertrouwen dat ik de weg allang bewandel, dat ik gedragen word en veilig ben.

De kunst is om regelmatig bij jezelf in te checken waar je staat en wat nu nodig is

Dat inchecken doe ik meestal via mijn stem.
Wanneer ik hummmmm kan ik voelen dat de vibratie van mijn stem mijn hartgebied letterlijk in trilling brengt. Het geeft ruimte, iets dat vast zit kan eindelijk los komen. Maar ik glij ook automatisch meer naar binnen. Via mijn lichaam kan ik mezelf beter voelen. En zo kom ik in contact met mijn hogere zelf. En kan ik beter overzien wat er in mij speelt en wat ik nodig heb.

Het gebeurt me ook heel vaak dat er dan een stukje van een liedtekst in me opkomt die precies de lading dekt van wat ik nu nodig heb. Dat zingen is dan zo bekrachtigend!

Zo kwam dit liedje, I am enough, nu naar boven, vlak voor ik ging schrijven. Het doet me dan meteen herinneren aan wat belangrijk is, ik tap in op de hogere wijsheid in mezelf. Ik voel me één met mijn missie en in meer vertrouwen met het leven.

Ongelooflijk he, hoe snel dat dan gaat. En dat door het gebruiken van mijn stem. Zo is het dus letterlijk een poort naar mijn ziel.

Ik wens je toe in het nieuwe jaar dat je met vertrouwen elke dag stappen mag zetten op je pad. Dat je weet dat alles altijd helemaal goed is.
Zing dit lied en weet dat je genoeg bent!

P.S. wil je ook leren zo in te tappen op je ziel via je stem? Vanaf 15 januari begint de cursus Zingen met Bezieling.
https://www.baduhenna-music.com/zangp…/zingen-met-bezieling/

Lied: I am Enough, door Beautiful Chorus


 

DIT IS HET

Zaterdagmiddag
Het publiek heeft zich verzameld in de zaal en is in afwachting.
...
Ik pak mijn drum en begin zachtjes te spelen, overgenomen door drie andere drumsters en we zetten een medicine chant in. Een groep prachtige vrouwen loopt naar voren en samen bouwen we het lied meer en meer op. Het publiek is meteen geraakt en ik vraag of ze mee willen zingen en dat doen ze. Wat een kracht, wat een power!

We gaan door met ons volgende lied en eindigen in een gesloten cirkel, handen vast. Deze cirkel hebben we van te voren in de intentie gezet. Hier gaat het om.
Wij zijn hier samen, dragen elkaar, steunen elkaar en creëren een ruimte, een plek waar ons lied mag klinken.
Het publiek mag daar van mee genieten. We geven onszelf niet weg, maar nodigen uit, ontvangen hen, ze mogen met ons mee.

Ik vertel dat het de afgelopen weken ging over via je stem de weg naar binnen te vinden, je verbinden met jezelf en van daaruit weer naar buiten, met het lied, met elkaar. Van binnen naar buiten en van buiten weer naar binnen. En dat betekent dat het ons gaat om het gevoel, kunnen we voelen wat we zingen. En dan is het niet belangrijk of het perfect is of foutloos.

De tijd vliegt voorbij nu we met zoveel focus en intentie onze liederen zingen. De vrouwen stralen, plezier en wat een moed! Wat een moed om jezelf zo kwetsbaar en tegelijk zo krachtig te laten zien!

Ik nodig het publiek uit het laatste lied gezamenlijk te zingen. Ze staan meteen op en doen mee. Al heel snel klinkt het heel vol en mooi!

En ik denk: DIT IS HET
Voor mij zingen mensen, achter mij zingen mensen en ik ben het middelpunt, zwengel aan, neem mee, creëer bedding, de energie wordt groter en groter.

DIT IS HET
Hier ben ik voor bedoeld.
Hier ben ik helemaal in mijn element.
Hier wil ik meer en meer en meer en meer van!

Achteraf zeggen de vrouwen:
Wat was het mooi!
Wat heb ik genoten!
Ik vond het eigenlijk te spannend, maar heb het toch gedaan!
Ik wist niet dat ik dit leuk zou vinden, maar ik vond het geweldig en ik had geen zenuwen ook al voelde ik me niet helemaal voorbereid.
Wat voelen we ons samen nu en gesteund.
Dit is thuis komen.

Foto: Petra van Vliet
Borrelende nieuwe plannen

Na een bijzondere zomer beginnen bij mij de plannen voor het nieuwe jaar langzaam vorm te krijgen.

 

 

Op 13 juli werd onze tweede dochter, Famke, geboren. Tijdens de bevalling heb ik veel gehad aan de klanktechnieken van de workshop Sound of Birth, waardoor ik vlot en vrij ontspannen kon bevallen. Bijzonder om deze techniek meteen in de praktijk te kunnen brengen. 

 

En wat een wonder om weer zo'n klein mensje in je armen te hebben. Nu na ruim 2 maanden zijn we aardig aan elkaar gewend. Het is een vrolijk en relaxt meisje, wat een zegen. 

 

En inmiddels beginnen ook de plannen voor mijn nieuwe zangseizoen vorm te krijgen, Naast het projectkoor Woman, sing your  heart out! dat vanaf januari weer van start zal gaan, komt er ook een nieuwe  groep die 'Zang en Rite' gaat

heten. In dit programma ga je meer de verdieping in.

We combineren het samen zingen met het maken van rituelen. Om persoonlijke ervaringen los te laten, wensen uit te spreken en naar ons toe te halen. Rituelen zijn heel krachtig om verandering te markeren en ondersteunen daarmee je persoonlijke groei. 

Dit traject start vanaf februari 2019. 

 

Verder ga ik mijn workshop aanbod uitbreiden. Naast de vaste Together we Rise! avonden en de zangproeverij, wil ik ook dagworkshops aan gaan bieden. Dan kun je je een hele dag onderdompelen in het genot van samen zingen. 

 

Dus dat beloofd allemaal wat.

Ik kijk er weer naar uit! Jij ook?Exclusieve zang methode uit Finland

Mijn nieuwe zangseizoen start in 2019 met een heel bijzondere workshop. Ik ben super enthousiast dat Hilkka-Liisa Vuori speciaal naar Nederland komt om ons een speciale klanktechniek te leren die je direct diep contact laat maken met je zelf. 

 

Ik maakte kennis met deze methode door mijn zwangerschap. Ik hoorde van haar methode 'Sound of Birth' en wilde dat graag gebruiken als voorbereiding op mijn bevalling. Via skype leerde ze mij welke klanken openend en ondersteunend werken. En de zachte manier van zingen in combinatie met de vibratie die het in je lichaam teweeg brengt, geeft hele diepe ontspanning, 

Ik wist meteen dat deze techniek voor veel meer vrouwen interessant zou zijn dan alleen zwangeren. 

Het voelt voor mij als een soort herinnering aan een kennis die diep in ons altijd al heeft gezeten. 

Ik denk dat het veel vrouwen heel veel gaat brengen. Mij in ieder geval!

Als je dat ook wilt ervaren, klik dan hier voor meer informatie. 

Leuk om je daar dan (weer) te zien!


2018 vooruitzicht

Het nieuwe jaar is inmiddels begonnen. En het beloofd weer een bijzonder jaar te worden.Ik wens dat het een jaar wordt waarin je nog meer in verbinding komt met je innerlijke wijsheid en je talenten. Dat je daar stem en klank aan mag gaan geven, zodat je het kunt delen met de wereld!

 

Voor mij begint het nieuwe jaar met twee bijzondere beloftes.

 

De eerste belofte is dat de groep van Woman, sing your heart out! die in januari van start ging, in november al meer dan volgeboekt was. Heel bijzonder en bevestigend om te merken dat ik niet de enige ben die gelukkig word van samen zingen en daar meer van wil in haar leven! Ik kijk er naar uit om met deze enthousiaste groep vrouwen aan de slag te gaan.

 

En de tweede belofte is dat wij, mijn man en ik, in juli ons tweede kindje verwachten! Mijn zangseizoen loopt dit jaar daarom tot en met juni, daarna ga ik met zwangerschapsverlof. In januari 2019 verwacht ik mijn werk dan weer op te gaan pakken.

 

Staat meedoen aan het projectkoor Woman, sing your heart out op jouw wensenlijstje? Wacht dan niet te lang met aanmelden, alleen vanaf april kan je nog mee doen en anders moet je weer een jaar wachten....

 

Zing je dit jaar weer mee?

Het komende jaar zijn er een aantal gelegenheden waar je aan mee kunt doen. Zo kan je, in contact met jouw innerlijke wijsheid, je al zingend weer verbinden met de wijze vrouwen om je heen.

 

Together we Rise! Krachtliederen voor vrouwen

Iedere maand kan je op vrijdagavond lekker vrij zingen. We zingen diverse chants en krachtliederen die je direct in verbinding brengen met jezelf en je vrouwenkracht. Ik begeleid deze liederen met mijn gitaar en drum.Het zijn fijne avonden waar je even kunt genieten van jezelf, je stem en van het samen zijn met vrouwen.Je hoeft geen ervaring te hebben met zingen. Als je verlangen voelt om het te gaan ontdekken, is dat voldoende en ben je meer dan welkom. Een cadeautje aan jezelf.

 

Woman, sing your heart out! Projectkoor

In 8 weken zingen we samen inspirerende vrouwenliederen met mooie harmonieën. Je wordt uitgenodigd te onderzoeken hoe je stem klinkt en hoe je zou willen klinken. Met welke intentie wil jij je laten horen in verbinding met andere vrouwen?

In 2018 ga ik dit project twee keer begeleiden.

De eerste groep start woensdag 17 januari en loopt tot 14 maart. We sluiten deze ronde af met een optreden op zaterdag 17 maart om 14.30 uur. Deze groep is inmiddels volgeboekt.

Van woensdag 11 april tot en met 13 juni start de tweede en laatste groep van dit jaar. Dit project wordt op zaterdag 16 juni afgesloten met een optreden.

 

Zangproeverij

Overweeg je mee te doen aan het projectkoor, maar zou je het eerst willen proberen? Dan kan je op woensdag 28 maart mee doen met de zangproeverij. Je krijgt dan een goed beeld van wat we tijdens het projectkoor gaan doen en je ervaart hoe dat voor jou gaat zijn.
Optreden Woman, sing your heart out!

16 vrouwen die van september t/m oktober hebben gezongen in het projectkoor Woman, sing your heart out! geven een afsluitend optreden.

We hebben de afgelopen weken gewerkt aan 8 prachtige liederen over vrouwelijkheid, wijsheid, kracht en spiritualiteit. Over het opstaan van de vrouw om haar rol te vervullen in de wereld.

 

Van harte welkom om te komen kijken!

 

Datum: zaterdag 18 november 2017

Tijd: 14.00 uur, inloop vanaf 13.45 uur

locatie: Cultureel Centrum ’t Nut, Breegraven 1, 7231 JA  Warnsveld (vlakbij Zutphen)

Toegang: gratis

 Liefde in geboorte en dood

Lezing door Susannah van Asch-Yasuda.

Muzikale omlijsting door Baukje de Boer.

 

Over taboes die doorbroken moeten worden, over de schoonheid van verdriet, de allesoverschrijdende kracht van de liefde en de nood om verder te leven na rouw.

Susannah is moeder van drie zoons; Arend (2010), Emile (2013) en Olaf (2016). Arend overleed totaal onverwacht in april 2016 aan een hartaanval, vier dagen voor de geboorte van haar jongste zoon. In één week reanimeerde ze haar stervende oudste, beviel van haar derde en begroef haar oudste kind met de pasgeborene in de drager op haar buik. Ondanks deze bizarre samenloop van omstandigheden hielden zij en haar man Mark elkaar en het leven vast en gaven niet op. Ze maakten een lange reis door de adembenemende natuur van Scandinavië om te wennen aan de nieuwe samenstelling van hun gezin. Ze kregen nieuwe dromen en hernieuwde levenskracht. En Susannah weet nu - zekerder dan ooit - dat het leven over LIEFDE gaat en dat het niet ophoudt bij de dood, noch begint bij de geboorte. Een geestelijke wereld is ons thuis, waar we plannen hebben gemaakt voor het leven dat we hier lijden/leiden. Haar focus ligt nu op het verspreiden van die boodschap, wat ze vooral neerlegt in het werk dat ze nu doet als moedercoach via haar nieuwe bedrijf Moederschap in Ontwikkeling.
Ze vertelt haar verhaal en er is ruimte voor vragen en gesprek.

Datum: Woensdag 1 november
Tijd: 20.00-22.00 uur (Inloop vanaf 19.30)
Locatie: Genietcafé, Oude Bornhof 57 in Zutphen
Entree: € 15 ,-Women Wage Peace

Woensdag 4 oktober 2017 kwamen we in Deventer bij elkaar om het lied Prayer of the mothers te zingen uit solidariteit voor de duizenden vrouwen die momenteel in Israël lopen voor de vrede.  Ik voel me erg betrokken bij deze beweging. Voor mij hét voorbeeld van Rise of the Devine Feminine in de praktijk. Deze vrouwen wachten niet meer op de mannen in de regering om te komen met oplossingen, maar trekken nu zelf ten strijde voor de vrede. Maar dan vanuit compassie en verbinding met elkaar.

 

Zondag 8 oktober 2017 lopen we een vredestocht in Zutphen, waarbij ik ook zal voorgaan in het zingen van het lied aan de IJssel. Heel mooi dat de Geboortenis deze tocht heeft georganiseerd!Zutphen bloeit open

Op 1 oktober 2017 deed ik met een groep vrouwen mee aan het open podium Zutphen Bloeit Open.

Ik plaatste een oproep om samen te komen, samen te zingen en ook het publiek daarin mee te nemen. Gericht op het plezier van samen zingen.

 

Ik stond uiteindelijk met maar liefst 18 vrouwen op het podium. Zij kenden elkaar, en mij, van te voren niet en toch ontstond er direct een saamhorig groepsgevoel. Samen zongen we Mbele Mama, een Swahili lied voor moeders en daarna Prayer of the Mothers, het lied van Yael Deckelbaum voor de vrouwen die op dit moment voor de vrede lopen in Israël, Women Wage Peace.

 

Een heel bijzondere ervaring, dat je ook in zo'n korte tijd kunt genieten van samen zingen. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar!Vegan beach potluck

Op zaterdag 2 september vond deze leuke picknick plaats op het strand van Bussloo. Een feest voor iedereen die meer wilde weten over veganisme of veganisme een warm hart toedraagt.

Ik was uitgenodigd om er een krachtlied ritueel te verzorgen samen met Karin van der Zwan. Een hele mooie middag met lekker eten en samen zingen.

 Bijzondere eerste Together we Rise!

Vrijdag 18 augustus was de eerste Together we Rise na de zomer.

Wat was het een bijzondere avond!

 

Voor het eerst in de mooie nieuwe ruimte van Ruby van den Berg van Hartekracht Yoga. Een heel erg fijne plek, waar ik nog veel meer zangbijeenkomsten hoop te organiseren.

Vervolgens bleven de vrouwen maar binnen stromen en zaten we met 14 vrouw sterk klaar om lekker te gaan zingen! Wat een knallende opkomst.

 

Heel mooi was het om vanuit ontspanning en bij jezelf te zijn samen te groeien naar meer volume en vrouwenkracht. De ruimte voelde al snel te klein voor al die kracht, dus moest de schuifdeur open en konden we in een dubbel zo grote ruimte heerlijk vrij bewegen.

 

Enkele reacties naar aanleiding van deze avond:

'Wat een fijne avond gister, Baukje! Wat heb je de workshop Together We Rise mooi en met zachte kracht vorm gegeven! Dank je wel hiervoor. En ook dank voor de mooie ontmoetingen met de vrouwen die aanwezig waren.'

 

'Het was voor mij werkelijk een hele mooie vrouwenzang avond in deze context mezelf te zijn in mijn eigen stem en afstemmen met de vrouwen, echt passievol. Dankbaar.'